Civilization #20

Filosofii relaxate despre hi-tech și omenire

Maradona îngeraș
Un artizan din Napoli finisează o statuetă reprezentându-l pe Maradona cu aripioare angelice. Statueta a fost așezată între personajele principale din scena Nașterii Domnului, amplasată în Via San Gregorio Armeno. Maradona este foarte iubit la Napoli, unde a jucat la echipa Società Sportiva Calcio Napoli. Stadionul local îi poartă numele.

Dacă napoletanii nu văd nimic rău în prezența fotbalistului înaripat alături de pruncul Iisus, ieslea de anul acesta de la Vatican a stârnit scandal pe rețelele sociale. Reprezentările personajelor sfinte au fost create de artiști din regiunea Abruzzi, renumită pentru ceramică, în manieră contemporan-neconvențională cu influențe ale artei antice grecești, sumeriene și egiptene.

Catolicii conservatori din lumea întreagă sunt oripilați de inovație și descifrează semne sataniste în statuete.
„Totul s-a stricat începând din anii 1960 (odată cu Conciliul Vatican II, n.m.), de când cu liberalismul, sexul liber și minijupele ” - a scris unul supărat pe Twitter.
Ce învățăm din asta? Că peste tot zburdă intransigenții.


Anul 2020 în căutările pe net
Dacă vrei să vezi care au fost cei mai căutați termeni pe internet anul acesta, la nivel global și în România, intră aici.
De pildă, cele mai căutate versuri pe Google în 2020 în lume au fost cele ale melodiei WAP a cântăreței rap/trap/hip-pop Cardi B (+18). Iar cea mai căutată rețetă culinară, tot la nivel global: cum să prepari cafea Dalgona.
Vezi și filmul acesta, e interesant:


Lansare de colecție sub formă de joc video
Celebra casă de modă Balenciaga a lansat jocul video online Afterworld: The Age of Tomorrow, pe care poți să-l joci și tu, gratuit. Este primul joc video „adevărat” lansat vreodată de un brand de fashion. Jucătorii sunt invitați să facă o călătorie fantastică și aventuroasă în anul 2031. Toate avatarele din joc poartă, evident, haine Balenciaga - colecția de anul viitor. Marketing digital, carevasăzică.


Soldații bionici sunt pe drum

Comisia de etică a ministerului apărării din Franța a aprobat proiectul de dezvoltare a soldaților bionici, rezistenți la stres și durere, datorită implantării unor cipuri în creier.
Justificarea deciziei: Franța trebuie să țină pasul cu alte țări care lucrează la transformarea soldaților obișnuiți în hibrizi cyber.
Comitetul francez a dat câteva exemple de super-puteri ale viitorilor soldați: prin metode chirurgicale vor căpăta un auz foarte fin, iar cipurile, pe lângă îmbunătățirea capacității cerebrale, vor transmite la statul major o serie de parametri fiziologici ai soldaților. Cam pici pe gânduri, așa-i? (thetimes.co.uk)


Acest newsletter se aude pe


Tiktok a bătut Facebook


Tiktok este cea mai descărcată aplicație mobilă în 2020. Facebook a fost detronată și a ajuns pe locul 2. Zoom, o aplicație destul de puțin folosită înainte de februarie 2020, a sărit direct pe locul patru în top.
Oamenii au băgat în buzunarele producătorilor de aplicații mobile (iOS și Google Play) 112 miliarde de dolari în acest an, cam jumătate din PIB-ul României, ca să avem un termen de comparație. (appannie.com


Îmi permiteți să trec?

Ca să știi cu cine te mai poți întâlni pe stradă în viitor: statul american Pennsylvania a legalizat statutul de pieton al roboților autonomi care livrează cumpărături online la ușa locuitorilor. Astfel, acest cărucioare inteligente au căpătat dreptul legal de a se deplasa pe trotuar, precum oamenii.


Ce mai ascultă și laudă hipsterimea de peste ocean
Ai răbdare, nu sună rău deloc.

I've been thinking about when I was trying to be your friend
I thought it was, then, but it wasn't, it wasn't genuine
I was just so furious, but I couldn't show you, 'cause I know you
And I know what you can do, and I don't want a war with you
I won't afford it, you get sore, even when you win


Să ne reauzim cu bine.