Civilization #42

Filosofii relaxate despre hi-tech și omenire

Am făcut această captură pe platforma online a Luvrului. Ideea e că până vei vizita din nou Parisul, poți să-ți relaxezi creierul intrând virtual în celebrul muzeu. Aici e ușa.


Best Digital, Branding, Illustration, Packaging Design

Explorare plăcută!


Cum să evadezi dintr-o videoconferință la care te-ai plictisit
Instalezi ZoomEscaper, creația unui artist american. Simulează paraziți „pe fir”, un copil care plânge, un cățel lătrând, „urination” (n-am încercat) și alte sunete-scuze pentru a lua o pauză de la ședința virtuală în care nu poți să caști pentru că te vede lumea.
Pe Twitter, dezvoltatorul aplicației a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace de către corporatiști recunoscători.
Tutorialul:


Multitaskingul e o prostie

Cu ani în urmă, laptopurile scumpe de business erau promovate cu sloganul „îți permit să faci multitasking”. Talentul de a rezolva mai multe sarcini în paralel era prezentat triumfalist drept virtute a executantului eficient, de tip nou. S-a dovedit a fi o prostie: dacă amesteci lucrurile, ies prost, durează mai mult să le duci la bun sfârșit, iar tu ajungi la 40 de ani epuizat din cauza stresului permanent și a unui sentiment adânc de vinovăție cum că nu ai făcut totul pentru organizație.
Un infografic la comanda Inc. care explică de ce e bine să eviți multitaskingul.


Scurte


Civilization se aude pe

Youtube ne va duce de mânuță la cumpărături
Cel de-al doilea mare motor de căutare din lume va deveni și cea mai mare agenție de marketing afiliat:
Youtube experimentează cu utilizatorii din SUA o nouă funcție: detectarea automată (AI rulz) a produselor care apar în clipuri și afișarea lor într-o listă ca punct de pornire pentru informații suplimentare sau ca sugestie de cumpărături.

În ianuarie, Youtube a anunțat un alt proiect pilot comercial: creatorii vor putea plasa anumite produse în videoclipurile lor. Aceste videoclipuri vor fi marcate cu un icon coș de cumpărături. Dacă vei da click pe respectiva pictogramă, vei fi transferat pe paginile producătorilor și îți vor fi sugerate alte clipuri care prezintă produsul. (sursa)
„Google încearcă să se prezinte ca o opțiune mai ieftină și mai puțin restrictivă pentru vânzătorii independenți. Și se concentrează pe direcționarea traficului către site-urile vânzătorilor - scrie NYT.


MEET IN STYLE. E timpul să treci de la ecranul de laptop la un videowall de 2,8 metri
Cum spuneam, și după ce va trece (nu știm când) situația aceasta, vei continua să folosești videoconferința, pentru că economisești timp, energie și, de multe ori, e mai confortabil.
Ai ajuns la un anumit nivel profesional și de business, așa că ar fi păcat să comunici utilizând camera video și microfonul, mediocre, ale laptopului.
ASBIS ți-a pregătit o soluție de top, MEET IN STYLE, care ți se potrivește, vei vedea.
MEET IN STYLE este soluția de video conferință recomandată pentru încăperile de dimensiuni mari și pentru birourile top management.
Prima componentă a soluției este Logitech Rally Ultra-HD, una dintre cele mai evoluate camere pentru videoconferință din lume, cu un design elegant și cu nivel de inteligență ridicat: înregistrează și transmite 4K, cu zoom 15X HD și până la 30 fps; încadrează perfect persoanele din încăpere; asigură cele mai bune imagini ale acestora, și cea mai bună captare a vocilor, prin tehnologia RightSense™ integrată; silențioasă când face zoom pe un vorbitor; poate fi montată pe tavan, pe un trepied sau instalată pe masă; când nu e folosită, se strânge automat, pentru confidențialitate.
Prezentarea commpletă a Logitech Rally Ultra-HD, aici.

Soluția MEET IN STYLE cuprinde de asemenea un complex videowall profesional digital signage Prestigio, pentru a surprinde imaginea de ansamblu în cele mai mici detalii.
Videowall-ul îți va da un sentiment confortabil că ești în control deplin.
Este alcătuit din 4 ecrane, cu diagonala de 55”, astfel că diagonala totală ajunge la 2,8 metri! Redă imaginile participanților la rezoluție Full-HD, max. 1920x1080@60Hz, iar unghiul de vizionare aceste generos, max. 178°, astfel încât toată lumea să vadă perfect.
Detalii despre ecranele ce compun videowall-ul, aici.
Îți mai trebuie doar un PC/mini-PC dedicat acestei soluții.
Detalii privind achiziția soluției MEET IN STYLE poți obține rapid dacă îți rogi asistenta să trimită o solicitare pe email la sales@asbis.ro.
Iar după ce vei instala această soluție la tine la sediu, vei regreta că nu ți-a venit ideea mai devreme. Îți garantăm că așa va fi.
PS: ASBIS are și o soluție performantă pentru videoconferință destinată birourilor de dimensiuni reduse și IMM-urilor. Detalii, aici.

Share


Labele cățeilor sunt mai curate decât pantofii stăpânilor
În Europa, peste 10.000 de persoane cu dizabilități se descurcă cu ajutorul câinilor dresați ca asistenți. Nu toți înțeleg însă că un nevăzător (de exemplu) nu poate lăsa câinele-asistent afară, așa cum i se cere în unele spitale sau alte locuri publice, pe motivul că „poartă microbi”.
Un studiu al Universității din Utrecht demontează ideea că acești câini cu misiuni speciale ar aduce în interior bacterii periculoase ca Escherichia coli sau Staphylococcus aureus.
Studiul a demonstrat că tălpile pantofilor poartă o încărcătură microbiană mult mai serioasă decât labele patrupezilor.
(The Conversation)


Ajutăm o comunitate de artiști să ne spună o poveste ?

De ce să pui orașul post-industrial Anina pe lista excursiilor de anul acesta?
Acest fost oraș minier, cu o tumultoasă istorie industrială, a fost în 2018 tabăra unor liceeni veniți din toată țara, la un atelier de documentare creativă cu scopul de a prezenta atmosfera și oamenii locului. În urma proiectului s-a născut un scurtmetraj, o expoziție de fotografii analog și benzi desenate.
Cu ideile strânse și participarea tinerilor din atelier, Petra Dobruska, o cehoaica stabilită în România de 10 ani, Dalesia Cozorici (studentă la UNATC din Satu Mare) și Octavian Curoșu (autor BD din Chișinău) au finalizat banda desenată Din Subteran La Suprafaţă - Povestea unui oraș post-industrial, care urmează să vadă lumina printului prin donațiile pe sprijină.ro.
Prin acest proiect se dorește revitalizarea orașului, mai exact punerea lui pe harta turistică culturală mulțumită patrimoniul industrial , dar și pe harta afectivă, prin deschiderea către localnicii rămași. Unde mai pui că în județul Caraș-Severin ai un vagon de atracții turistice: cascada Bigăr, calea ferată Oravița-Anina, traseele din cheile Minișului, Valea Cernei, cheile Nerei și cele din jurul lacului Buhui, dar și posibilitatea de a face sporturi de iarnă pe muntele Mic și Semenic.


Un înțelept
Don’t get me wrong: I love wasting time. I just prefer to waste it on things like beer, skateboarding and video games (some of my favorite weekend activities) instead of an argument with someone I’ve never met (and who probably isn’t even who they say they are) on Twitter (or Facebook, nota mea).
Conor Dougherty, jurnalist


Influencer escroc

Un influencer american cunoscut sub numele de Jay Manzini a lucrat ca la carte. Mai întâi a devenit faimos dăruind bani lucrătorilor prost plătiți din fastfood-uri și supermarketuri. Apoi a anunțat pe Instagram că achiziționează bitcoin și oferă 5% mai mult decât prețul pieței.
A strâns de la naivi echivalentul a 2,5 milioane de dolari.
(Un clip cu Manzini oferind bani.)


Cursuri online de mitologie și de istorie a lumii.
Le recomand, sunt excelente.


Spor în toate să aveți! Ne reauzim curând.