Civilization #60

Filosofii relaxate despre hi-tech și omenire

După mai bine de un an de lucru, slovacul Martin Vargic a publicat Harta Internetului 2020-2021, inspirată ca design din vechile reprezentări geografice.
Continentele sunt reprezentate de categorii precum motoare de căutare, rețele sociale, comerț online, companii de software, iar site-urile apar sub formă de țări a căror dimensiune este dată de trafic.
O poți deschide hi-res sau comanda ca print.


Ce a fotografiat Hubble de ziua ta
Telescopul spațial Hubble e în spațiu de vreo 30 de ani și în acest timp a făcut nenumărate fotografii.
Intri aici, completezi data nașterii și NASA îți arată o fotografie din spațiu făcută de telescop fix de ziua ta.
Mie mi-a livrat o poză cu Monkey Head Nebula:

(via Mircea Goia)


Elon Musk a comis-o din nou
Baby Shark, un cântecel coreean pentru copii, a adunat de-a lungul timpului peste 8,6 miliarde de vizualizări pe Youtube (wow, cum s-ar mira premierul unei țări balcanice). Elon Musk a comentat zilele trecute pe Twitter cum că filmulețul are „more views than humans”. A fost suficient pentru ca acțiunile Samsung Publishing, unul dintre proprietarii casei de producție a clipului, să sară brusc cu 10% pe bursă și să închidă ședința cu un remarcabil plus 6%.


Un echipament IT de vârf pentru afacerea ta în creștere: The Vertiv VRC-S Edge-Ready Micro Data Center

Poți avea propriul microcentru de date pentru infrastructura edge, pe care să te bazezi 24/7.
Dă-mi voie să ți-l prezint pe The Vertiv VRC-S Edge-Ready Micro Data Center.
Activitatea ta are șanse să se dezvolte în următoarea perioadă și va trebui să fii sigur că toate subsistemele IT funcționează impecabil, în toate scenariile posibile. De aceasta va avea grijă noul tău microcentru de date.
The Vertiv VRC-S Edge-Ready Micro Data Center este destinat companiilor de dimensiuni medii, cum sunt cele din retail, sănătate sau producție industrială.
Are avantajul că este livrat în doar câteva zile de la comandă, în configurația dorită, și poate fi instalat în câteva ore.
VRC-S vine cu un sistem de distribuție a energiei, un UPS, senzori de monitorizare, software, sistem de răcire.
Inedit: instalezi pe smartphone sau tabletă aplicația Vertiv XR (Google Play sau App Store) și, datorită realității augmentate, aduci la viață VRC-S Edge-Ready Micro Data Center, îi vezi alcătuirea și posibilitățile de configurare.
Clipul acesta îți explică cum:

Efectul grafic de tip raze-X și animațiile 3D îți permit explorarea deplină, în aplicația mobilă, a întregului sistem IT, simularea de scenarii și contactarea consultanților pentru răspunsuri la întrebări.
The Vertiv VRC-S Edge-Ready Micro Data Center este distribuit în România de ASBIS.
Dacă dorești detalii despre acest echipament de vârf, click aici, vei găsi un formular de contact.


Poate ți-a scăpat: Vrei să vezi ce ai înăuntru?
Sunt destui studenți la medicină care leșină la disecția pe cadavre.
Viitorii medici pot lucra însă pe Complete Anatomy, o platformă virtuală 3D care demontează în amănunt corpul uman.
Platforma este folosită și de medici pentru a le explica pacienților maladiile și viitoarele proceduri. Nu e foarte scumpă, funcționează în Windows, iOS și Android și poți cere un test. (din Civilization #58)


Iunie în istoria tech


Aducanumab
Autoritățile federale din SUA ar urma să anunțe în câteva zile dacă aprobă aducanumab, un medicament care ar încetini declinul cognitiv în primele faze ale Alzheimer. Ar fi primul astfel de medicament apărut în ultimele două decenii.
Aducanumab este controversat în mediul științific, din cauza studiilor contradictorii din ultimii ani privind rezultatele în combaterea bolii Alzheimer și a fluctuațiilor la bursă ale producătorului, compania Biogen.
Costurile asociate acestei maladii reprezintă 1% din PIB-ul global, adică aproximativ 600 de miliarde de dolari la nivel mondial.


Click, dacă ai căzut în patima vinilurilor
Addiction to vinyl
Discogs
Recordstoreday.com
Vinyl Me Please
Best Vinyl Accessories


Scurte

Amazon susține legalizarea marijuanei, nu va mai testa candidații la angajare pentru acest drog, dar îl va trata așa cum tratează alcoolul, la capitolul protecția muncii.
Concentrat, newsletterul editat de Decât o revistă, a împlinit un an de apariție. Recomand să te abonezi, e scris de o echipă de jurnaliști meseriași, clar și concis, pentru că, se știe, la 6 dimineața - când apare în mailbox - nu funcționăm chiar 100%.
Dacă folosești iPhone, poți încerca aplicația de relaxare și exerciții de respirat Breathwrk. A atras atenția prin comunitatea puternică pe TikTok (2,3 milioane urmăritori), în vreme ce Headspace sau Calm au doar câteva zeci de mii.
Startup-ul Venus Aerospace lucrează la un avion supersonic care să atingă viteza de 14.000 km/h. O călătorie Los Angeles - Tokyo ar dura astfel cam o oră.
Educație la înălțime. Cursuri online cu drone și profesori pentru școlarii români.
Microsoft va prezentaurmătoarea generație Windows” pe 24 iunie. Conferințele de presă cu acces restrâns s-au transformat, iată, în evenimente „consumer”, la care are acces toată lumea.
Intri pe riscul tău. O istorie recentă a capodoperelor dumb video.
____________________________

E weekend, fă-ți timp
Să explorezi ce a creat acest artist, altfel absolvent de matematici la Oxford printre altele. Nu are ssl, dar nu te paște niciun pericol.
Un adevărat muzeu online de emerging arts.


Pentru weekend sau zile când ești stresat(ă). Un misterios radio online, Sound of Sunday.


Și dacă ți-a plăcut, dă te rog click pe inima de sus, de sub titlu, de lângă dată. Mulțumesc. :)