Civilization #97

Filosofii subtile despre hi-tech și omenire

Văcuțele vin în fugă când apar muzicienii.
Episodul 1. Violoncelistul Jacob Shaw a cântat în săli de concert celebre precum Carnegie Hall sau Guangzhou Opera House. În timpul unui turneu în Japonia, a aflat că vacile pentru carne sunt răsfățate și cu muzică clasică. Fermierii japonezi sunt încredințați că astfel obțin vrăbioare și mușchi Wagyu mult mai fragezi.
Episodul 2. Același Jacob Shaw a deschis anul trecut într-un sat din Danemarca Scandinavian Cello School, un centru muzical destinat perfecționării tinerilor interpreți. Într-o zi a discutat cu un fermier din apropiere despre experimentul japonez. Fermierul, care e și membru în board-ul Copenhagen Philharmonic Orchestra (cum e asta!), i-a invitat pe muzicienii centrului să le facă serenade vacilor sale, rasa Hereford. Ceea ce se și întâmplă regulat din noiembrie anul trecut (foto). Nu este clar dacă muzica a îmbunătățit calitatea antricoatelor, dar un lucru e sigur. Văcuțelor daneze le place muzica clasică, dovadă că vin în fugă când apar muzicienii și stau cât mai aproape de aceștia în timpul concertului.
Toată povestea miroase a campanie de PR pentru Scandinavian Cello School, instituție care se străduiește să strângă donații pentru funcționare.
Dar e o campanie de PR simpatică, școala de violoncel are un site excelent, iar danezii sunt un popor educat, care și-a cam rezolvat de mult problemele de bază, dovadă că se dedau la astfel de happening-uri.


S-a lansat platforma de desene animate românești Cartoon TV Plus

cartoontvplus.ro este o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animație românești pentru grădinițe, școli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice și spitale pentru copii.
Filmul de animație, considerat a șaptea artă bis, are un potențial educativ semnificativ. Cu ajutorul animațiilor, preșcolarii și școlarii pot învăța despre istorie, muzică, artă etc.
- vizionarea este posibilă oriunde (și în afara țării) oricând și nelimitat
- fișierele video sunt protejate; nu pot fi copiate
- e necesară crearea unui cont.
Platforma difuzează în premieră Legendarium, primul serial de animație CGI românesc – în trei variante audio: română, maghiară și engleză.
Pe cartoontvplus.ro puteți viziona de asemenea filmul de animație Opinci, premiat la TIFF și Animest; Mercy Street: Strada Speranței, primul lungmetraj de animație pentru copii produs în România după o perioadă îndelungată; animații muzicale CGI realizate de studioul Framebreed din București; câteva scurtmetraje 2D și CGI realizate de studioul de animație Simpals din Chișinău; un film de animație despre Vlad Țepeș și multe altele.
Azi vei avea o seară liniștită dacă pui copilul pe platformă și îl lași să scotocească printre desene.


Ai accepta să fii monitorizat la volan de compania de asigurări?
De ce ai fi de acord cu asta? Pentru ca factura cu asigurarea ta lunară să scadă cu 20-40% în caz că ești foarte cuminte pe șosea.
Fie că ești de acord, fie că nu, spre asta ne îndreptăm, se pare. Tesla a lansat un program de asigurare printre angajați care monitorizează „comportamentul de conducere în timp real” pentru a determina scorul de siguranță al șoferului pe baza căruia calculează prima de asigurare lunară. Dacă va deveni realitate, chiar că nu îți va mai veni să să împrumuți mașina sau să lași pe altcineva la volan. (sursa)


Cum să-i asiguri un start bun în viață adolescentului din familie
Tocmai am citit că un grup de companii din Canada caută în România și Balcani programatori specializați în gaming, efecte vizuale și animație. Respectivii programatori nu au nevoie totuși să treacă oceanul, pentru că și în România sunt companii prietenoase și performante în producția de jocuri (Amber, de pildă), care angajează.
Ideea e că un astfel de programator are toate condițiile să fie fericit într-un studio de gaming datorită salariului motivant și faptului că va face ce-i place - ce tânăr nu e pasionat de jocuri?
Dacă ai un licean în familie atras de jocuri și informatică, e o idee bună să-l înscrii la cursurile online de programare Logiscool. Îi dai un start bun pentru viitor.
Aici ai câteva testimoniale din partea unor cursanți.


Ia-ți 5 minute de pauză. Un documentar 3D fascinant despre mările și oceanele lumii:


Sponsorizat


ShopSmart cu UniCredit Bank
Nici nu ne vom da seama cât de repede vor trece următoarele săptămâni și ne vom trezi cu globulețe și beteală prin vitrine, semn că s-a dat drumul la cumpărăturile de Crăciun. Ok, poate e prea devreme să vorbim de Crăciun (deși mai sunt doar 67 de zile), dar cumpărături tot facem. Pont: dacă folosești carduri UniCredit, verifică să ai aplicația Mobil Banking actualizată. Accesează apoi programul de cashback ShopSmart, direct din aplicație, activează-l și poți beneficia de superoferte la cumpărături prin acumulare de cashback (bani înapoi în cont) sau puncte de loialitate, la fiecare achiziție cu un card UniCredit. Întrebări? Nicio problemă, click aici.


Lucrezi în marketing? E musai să conspectezi acest document
Mari agenții de publicitate și mari producători de bunuri de consum din Statele Unite, vreo 700 la număr, au primit deja acest document, care sună ca o somație, de la Federal Trade Commission. Ideea e că dacă o promovare a unui produs prin endorseri se dovedește necinstită, de pildă review-uri online false sau alte promovări înșelătoare, penalitățile pot urca până la 43.792$.

Și ce ne interesează pe noi asta? Simplu: dacă giganții FMCG și din publicitate modifică procedurile în Statele Unite, filialele lor din România (dacă există) ar putea să primească dispoziție să procedeze la fel.


Și-a făcut mâna cu finețea iPhone, acum trece la auto
Compania taiwaneză Foxconn, cea care fabrică iPhone și iPad, e decisă să își taie o felie din tortul EV mereu în creștere. A prezentat ieri (luni) primele sale trei prototipuri de vehicule electrice - un SUV, un sedan (desenat de Pininfarina) și un autobuz. Vor fi fabricate de Foxtron, o societate mixtă între Foxconn și producătorul taiwanez de mașini Yulon Motor.


Ce știe să facă mozaBook, softul educațional interactiv pentru profesori
Copiii din aceste timpuri s-au obișnuit, încă înainte să învețe mersul biped, să consume informația în format multimedia. Sunt atrași de imaginea dinamică, de sunet, vor interactivitate. Mai greu le stârnesc interesul la școală scheme desenate grăbit cu creta pe tablă, explicate de o voce tunătoare, menită să-i țină treji.
Avem alternativă.
Mă tot joc cu un spectaculos soft pentru profesori și elevi, mozaBook. Cred că e ce trebuie pentru ca elevii să participe cu plăcere la ore și să înțeleagă funcționarea lumii.
mozaBook este complex. De aceea, voi puncta doar câteva dintre funcțiile sale și te invit să-l descoperi - îți va plăcea, garantez.
·       Mai întâi selectează limba de predare din dreapta sus. Sunt 35 de limbi valabile.
·       mozaBook poate fi folosit atât pe tabla interactivă, cât și pe computer. Interfața programului se adaptează la dimensiunea ecranului utilizat.
·       Site-ul a fost dezvoltat împreună cu cadre didactice, așadar e adaptat școlii.
·       Profesorul își poate alcătui propriile manuale interactive pe baza fișierelor PDF (manualele oficiale, de bază, de exemplu) la care adaugă conținut multimedia din biblioteca mozaBook.
Apropo de biblioteca media, aceasta conține peste 1200 de modele 3D interactive excelent realizate, sute de videouri educaționale, un mare număr de fișiere audio și fișe de lucru pentru elevi.

·       Conținut bogat, enciclopedic, și în secțiunea edutainment/gamification.

·       Cadrele didactice pot crea teme pentru acasă cu ajutorul editorului de teste, pe care elevii să le rezolve online. De altfel, tot ce înseamnă editare în platformă e bine pus la punct.
·       Profesorii au la dispoziție tutoriale generoase, astfel încât să exploateze la maximum acest soft.
·       mozaBook poate fi achiziționat în mai multe variante: pentru profesori, pentru elevi (studiul acasă), pentru școală. 
Am punctat foarte sumar câteva din funcțiile mozaBook. Intră și joacă-te. S-ar putea să te fascineze.
ASBIS are tradiție în distribuția pe piața autohtonă a platformei mozaBook Classroom împreună cu ecranele interactive Prestigio Multiboard - cu un an de subscripție gratuită la fiecare Multiboard cumpărat.
Noutatea: acum este distribuitor OEM în România pentru licențele mozaBook Classroom, mozaBook Classroom Multilang și mozaWeb. Astfel, le poate comercializa și separat de multiboard-urile Prestigio, ca produse software.


 Scurte

Ce salarii sunt la Microsoft în Statele Unite.
_______________
Kortpress este o aplicație cu care creezi rapid bilete pentru evenimente și carduri de membru/fidelitate în format digital, gata spre a fi încărcate în portofelul din smartphone. Vezi cum lucrează.
___________________________________
Mizeria din showbiz. Lizzo ironizează cel mai nou album, de mare succes, al lui Adele. Nu asta e neapărat problema (mie mi se pare că toate piesele englezoaicei sună cam la fel - dar ignorați-mă, nu contez), ci tweet-ul acesta care a strâns vreo 33k de like-uri și peste 500k de vizualizări. Poporul îl gustă.
_____________________________
Care dintre aceste 66 de fonturi pentru logo îți plac?
_______________________
Cum să creezi rapid cele mai bune landing pages.
________________________
4 minute de adevăr, după 20 de luni în care Chicago Symphony Orchestra a tăcut.
_________________
România, în topul vitezelor 5G
___________________
Doamna ghepard Rosalie cu pisoii dânsei.
______________________
Dacă ai iPhone
, sforăi sau vorbești în somn, e pentru tine. Ca să auzi dimineața ce ai făcut noaptea.
__________________
McPlant. McDonald's va începe testarea hamburgerilor din „carne” obținută din plante, începând cu 3 noiembrie, în restaurante din SUA.
_____________________________
vivo, numărul cinci mondial în producția de smartphone, aniversează un an de la intrarea oficială pe piața din Europa și din România. La mulți ani!
Povestea interesantă a vivo, aici.


Dar pe OnlyFans avem voie? Avem
Muzeele vieneze, aflate în criză de vizitatori, sancționează ipocrizia rețelelor sociale ca Instagram sau TikTok. Au postat pe un cont al oficiului de turism local creat pe platforma pentru adulți OnlyFans (2 milioane de producători de „conținut” și 130 de milioane de utilizatori - singura rețea socială care acceptă nuditatea) opere de artă celebre din patrimoniul lor reprezentând nuduri.
Din același film: în 2018, Facebook a fost atât de neghioabă încât a cenzurat o statuetă preistorică, veche de 25.000 de ani, reprezentând o zeiță a fecundității, evident goală. Povestea în 30 de secunde.


E rândul unui președinte de culoare, nu?
Dwayne 'The Rock' Johnson este cel mai de succes actor de film din lume. În ultimii cinci ani, el a fost fie cel mai bine plătit actor, fie al doilea în top la nivel mondial. La începutul acestui an, un sondaj a sugerat că 46% dintre americani ar dori ca el să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat. Ar putea Johnson să treacă de la statutul de wrestler/star de cinema la cel de președinte al Statelor Unite ale Americii? De ce, nu? Dosarul lui.


Trailerul noului The Batman (lansare în primăvara 2022) a înregistrat peste 19 milioane de vizualizări în doar două zile și doar pe Youtube. Oamenii visează încă la un erou atotputernic care să-i apere.